Tiež som pridala naviac do omáčky pažítku, nakoľko som sa inšpirovala spomínaným článkom v časopise, ale nemusí byť.
POTREBUJEME:
Saltimbocca:
teľacie rezne (podľa počtu osôb)
parmská šunka
rukola
200 ml bieleho vína
50 g masla
pažítka
mleté korenie, soľ
3 PL oleja
Hráškové pyré:
500 g zemiakov
400 g mrazeného hrášku
100 ml vody k hrášku
60 g masla
hrsť mäty
šťava z 1/2 limetky
korenie, soľ
cca 50 ml smotana na šľahanie/mlieko
Saltimboccu pripravíme nasledovne: Teľacie rezne jemne naklepeme, na každý položíme podľa veľkosti 1 - 2 plátky parmskej šunky, rukolu a zavinieme do rolky, ktorú spevníme špáradlom. Na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán a následne na stíšenom plameni opekáme ďalej zo všetkých strán cca 10 minút. Preložíme do misy na pečenie, osolíme a okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 100°C, kde ju necháme "dôjsť", kým si spravíme omáčku.
Do výpeku v panvici vlejeme víno, zredukujeme na polovicu a zjemníme maslom. Pridáme pažítku, hotovo :-)
Hráškové pyré pripravíme tiež veľmi jednoducho :-) Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka a popučíme so 40 g masla a pridáme smotanu (ja dávam od oka, preto som napísala cca 50 ml).
V druhom hrnci si roztopíme zvyšné maslo, pridáme hrášok, minútku necháme rozmraziť a podlejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (cca 10 minút). Hrášok rozmixujeme spolu s mätou (v horúcom zhnedne, aby ste sa neľakali) a limetkovou šťavou na kašu a vmiešame do zemiakov.
Jednoslovný názov dnešného jednoduchého a zároveň skvelého jedla pochádza z talianskeho "skoč do úst" (salto in bocca) :-) Veru, nič neostalo, ako rýchlo do úst poskákala...
Táni, skvelé, aj mäsko dobre vyzerá, ale to hráškové pyré vyskúšame :-)
OdpovedaťOdstrániťvdaka Zuzi :-) hraskove pyre je naozaj uzasne dobre, teda, aspon pre mna.. stale som ho vylizovala z hrnca potajomky :-DD
Odstrániť...perfektné, až som vyhladol :)
OdpovedaťOdstrániť:-D
OdstrániťHmm tak to vypadá dokonale!!! Krása jako z luxusní restaurace :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Janka, potesi ma, ked sa niekomu paci co navarim a samozrejme este viac, ak aj chuti.
Odstrániťwaw tak toto je fakt de luxe, nádherné fotky ako z časopisu ! paráda :)
OdpovedaťOdstrániťty Biba, ani neviem, ako sa podarili, v takom zhone som to vsetko robila .-))) ale dakujem.
Odstrániť