Zeleninové chipsy


Zeleninové chipsy - alebo zdravé mlsanie ku knihe, televízii, či posedeniu s priateľmi pri vínku, presne také sú. Dnes som na ne dostala ohromnú chuť, často poškuľujem v obchode po vrecúškach, ktoré ponúkajú zeleniné chipsy za vysokú cenu, tak prečo si ich neurobiť doma, čerstvé a chrumkavé. A tá vôňa! mňami :-)

POTREBUJEME (uvádzam množstvo, ktoré som robila ja):
1 batát
2 väčšie mrkvy
3 petržleny
1 cvikla
olivový olej
soľ
bylinky (rozmarín, tymián, čokoľvek bez soli:-) )


Naozaj je dôležité po nasolení zeleninu dôkladne prepláchnuť (zabudla som napísať, že pracujeme s očistenou zeleninou, ale to je snáď jasné). Mne toto množstvo vyšlo na tri plechy, avšak v závere na 1 papierové vrecúško :) Pripravili sme si aj dip, ktorý keď zvýši, môžete použiť ako chutnú pomazánku na pečivo.

POTREBUJEME:
3 PL kyslej smotany
2 kocky lučiny
cca 100- 150 g strúhaného syru (eidam)
2 jarné cibuľky nakrájané na plátky
trochu soli, bylinky

Všetko spolu zmiešame a hustotu si riedime pridávaním smotany.



11 komentárov:

  1. Odpovede
    1. je to velmi jednoduche, nemusis sa obavat :-) drzim palce!

      Odstrániť
  2. zbožňuju je! Ale pouze domácí, jednou jsme zkusili koupené a letěly do koše. Navíc to složení, není nad domácí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucia, ano, ja som ich este sice nemala z obchodu, ale tak nejako ma vzdy odradil vyzor ci cena.. , asi som dobre urobila .-)

      Odstrániť
  3. Táni, úplne podľa mojej chuti :-))))))))))))) Kráááásne!!!!!!!!!!§

    OdpovedaťOdstrániť
  4. skvely napad! uz dlhsiu dobu uvazujem aj ja o priprave domacich..musim sa uz k tomu dokopat kedze vyzeraju a urcite aj chutia uzasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyskúšam, toto som ešte nerobila :).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. toto je perfektné, také zdravé maškrtenie :)

    OdpovedaťOdstrániť