Tekvicová párty - Hrad Beckov

Tak ako sme si sľúbili, nevynechali sme našu účasť na Tekvicovej párty na hrade Beckov, na ktorý sme sa ešte v lete dostavili - znovuotvorený a zrekonštruovaný . Opäť sme neľutovali, aj keď je pravda, že sme čakali viac tekvíc a hlavne, čas, ktorý bol vymedzený na túto tekvicovú slávnosť sa neodohrával po zatmení, čiže sme prišli o zážitok krásne rozsvietených tekvíc. Hoci, je možné, že neskorší návštevníci si aj túto príležitosť vychutnali :-) Každopádne, počasie aj krásne zákutia zrekonštruovaného hradu nám pripravili opäť krásny deň.


Veľmi pozitívne hodnotím, že Beckov ožil naozaj do špiku kostí a ďalšie akcie pripravované na hrade, ako aj jeho históriu, či iné zaujímavosti nájdete tu

A teraz pár fotiek z dnešnej sobotňajšej tekvicovej párty:

Po príchode sme si ulovili jednu tekvičku a podľa našich schopností a noža, ktorý sa nám ušiel, sme si vyrezali jedného tekvicového strašiaka, každý z nás kúsok:


Nevynechali sme ani opätovnú prehliadku hradu, keďže deti, ani Miškova mama Valika s nami naposledy neboli. Páči sa nám hradná kaviarnička pod šírim nebom, kde na naše milé prekvapenie pribudla čitáreň. V kaviarničke si môžete zakúpiť aj domáce produkty, ako med, víno, čaj a dokonca aj krásne vyrezávaný nábytok - lavice či stoly. Ja som si domov doniesla maté čaj na povzbudenie mysli :-) Taktiež si tu pri popíjaní kávičky, či mlsaní na dobrých domácich štrúdlach môžete zalistovať v historických revue, ktoré sú návštevníkom k dispozícii.


Miško nám vysvetlil opäť čo to z geologického prostredia:


A na ukážku pár - pre nás najkrajších - tekvičiek:



Nezaháľali sme a vyskúšali sme si aj streľbu z luku. Veru, keby to bolo na mne, asi by sme v minulosti pri love ostali hladní, aj keď sa mi podarilo trafiť do statického terča, ale do pohyblivého ani náhodou .-)


Zato Miškovi sa naozaj darilo :-) aj Valika s Lukim si vyskúšali zručnosti s lukom.


Cítili sme sa naozaj príjemne a radi sa sem opäť vrátime na ďalšiu akciu. Je fajn, že sa nájdu prostriedky a fantázia na realizovanie takýchto akcií. Hoci nie sme domáci, radi sa presunieme aj kúsok ďalej za peknými zážitkami. Držíme Vám palce! :-)

3 komentáre:

  1. jeeej super akcia :) skoda, ze to mame tak od ruky, sla by som aj na pustanie sarkanov, aj na zabijacku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táni, krásna milá akcia. Večer to muselo byť nádherné osvetlené :-) Idete aj na púšťanie šarkanov? Mi to pripomenulo, že musím kúpiť veľkú tekvicu na vyrezávanie aj domov ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, hej bolo to super, akurat vecer sme to nevideli, kedze akcia trvala do pol piatej, isli sme sice neskor odtial, neviem, ako to bolo vecer zabezpecene, ci mali este otvorene, ale to uz aj prsalo .-) ale aj tak to bolo velmi pekne :-) a Beckov je prekrasny
      Neviem, ci pojdeme na sarkanov este, teraz to mame zase take nabite cez vikendy, tak uvidime :-)

      Odstrániť