POTREBUJEME:
1 stredne veľká oranžová tekvica (maslová, klasická oranžová, hokaido - hlavne sladšia :-))
1 väčšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 varešky masla
180 ml sladkej smotany
voda na podliatie
čerstvo mleté korenie
1 ČL soli
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme nakrájanú tekvicu (je jedno, či na kocky, alebo si ju nahrubo nastrúhate), chvíľu podusíme a podlejeme vodou cca do polovice výšky tekvice. Pridáme soľ a korenie (ak nám bude treba, na záver prisolíme podľa chuti) a varíme do mäkka. Tekvica sa nám rozpadne na hrubšie pyré, vtedy pridávam smotanu a dobre zamiešam, nechám prejsť varom a hotovo. Ak je treba - ak ste pridali viac vody, a máte prívarok redší, môžete dohustiť 1 ČL solamylu rozmiešanou vo vode alebo smotane a za stáleho miešania pridať do vriaceho prívarku.
Nám najviac chutí s opekanými zemiakmi v šupke - samozrejme na masle a s kmínom a pažítkou .-) alebo zemiakovým pyré. Môžete pridať aj volské oko, alebo stratené vajce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára