Pečená cvikla s lučinou

Ľahučké jedlo, zdravé a aj časová príprava sa dá vydržať, nakoľko samotná práca s prípravou je veľmi jednoduchá :-) Aj zasýti, hoci sa nezdá, no mne sa nič viac k tomuto jedlu nežiada. Potešilo ma v ďalší slnečný deň, po pobyte v prírode, kedy som zbierala medvedí cesnačik :-)

POTREBUJEME (2 porcie): 
2 cvikly
180 g lučiny
balzamikový ocot
ľanový /prípadne iný/ olej

PRÍLOHA:
baby špenát
maslo
medvedí cesnak

Cviklu ošúpeme a nakrájame na hrubšie cca 1 cm plátky. Dáme variť do "al dente". Potom ju vyberieme z hrnca, namarinujeme v balzamiku, pokladieme na pekáčik a zasypeme lučinou, ktorú zľahka pokvapkáme olejom. Pečieme cca 30 minút pri 160°C, kým nie je lučina zlatisto opečená na povrchu.

Keď máme hotovo, na kúsku masla si ohrejeme baby špenát len tak, aby zmäkol a podávame na tanieri spolu s cviklou. Všetko som zasypala ešte medvedím cesnakom :-)



Veru, snežienky už odkvitli, ale z medvedieho cesnaku ešte chvíľu radosť mať budeme a aj z iných jedlých rastlín. Užívajte aj vy jari a slnka, ale hlavne aj v duši . A nezabúdajte si robiť aj malé radosti a tešiť sa z každého nádychu :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára