POTREBUJEME 3 porcie:
1 hrnček pohánky
8 ks ružičkový kel
10 ks hnedé šampiňóny
8 ks šalotka
hrsť petržlenivá vňať
maslo, soľ
Pohánku si uvaríme v pomere 1 hrnček pohánky - 1 a 1/2 hrnčeka vody.
Ružičkový kel, šampiňóny a šalotky prekrojíme na polovice. V hlbšej panvici si zeleninku na masle pomaly opečieme do zlatista, na slabom plameni, lebo ružičkový kel nám treba aj trochu zmäknúť, ovšem vo výsledku je "al dente", ako to ja mám rada .-) Zeleninku posolíme jemne a zmiešame s uvarenou pohánkou a petržlenovou vňaťou.
mnam...to vyzera super...urcite vyskusam :)
OdpovedaťOdstrániť:-) dakujem, tak nech chuti potom
Odstrániť