Pohánka s ružičkovým kelom

Opäť jednoduché a zdravé. Ešte jedno pohánkovo, moje obľúbené :-)


POTREBUJEME 3 porcie:
1 hrnček pohánky

8 ks ružičkový kel
10 ks hnedé šampiňóny
8 ks šalotka
hrsť petržlenivá vňať
maslo, soľ

Pohánku si uvaríme v pomere 1 hrnček pohánky - 1 a 1/2 hrnčeka vody.
Ružičkový kel, šampiňóny a šalotky prekrojíme na polovice. V hlbšej panvici si zeleninku na masle pomaly opečieme do zlatista, na slabom plameni, lebo ružičkový kel nám treba aj trochu zmäknúť, ovšem vo výsledku je "al dente", ako to ja mám rada .-) Zeleninku posolíme jemne a zmiešame s uvarenou pohánkou a petržlenovou vňaťou.



 A úplne úžasné bolo vychutnať si takýto obedík na balkóne v slnečnom počasí :-)


2 komentáre: