Pšeno so slivkami a cviklou

Prázdniny skončili, pomaly sa preberám k aktivite s blogom :-) zážitkov kopec za nami a na začiatok slivkovej sezóny jeden chutný a ľahký bezlepkový recept. Áno, pšeno je bezlepkové, dobre stráviteľné a vzniká odstránením semenných šupiek z prosa. Má priaznivý pomer bielkovín, tukov a sacharidov :-)  Slivky som dostala domáce nestriekané od suseda, vďaka a ešte mi tu rozvoniava koláč teplý a ide sa aj na slivkové gule do zásoby.. tak ale postupne:

POTREBUJEME (cca 2 porcie):
1 väčšia cvikla
1 väčšia mrkva
6 sliviek
1/2 šálky pšena
kokosový olej
1 ČL chilli vločiek
1 ČL mletý zázvor
agáve sirup
soľ

Cviklu a mrkvu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme na rozohriaty kokosový olej chvíľu popražiť, potom prikryjeme a podusíme cca 8 minút (al dente). Pridáma chilli (kto nemá rád viac pikantné, tak len 1/2 ČL) a zázvor, premiešame a pridáme vopred pripravené pšeno (vo vriacej vode sparené pšeno varíme do zmäknutia - cca 10 min). Pridáme štipku soli, agávový sirup podľa chuti, podlejeme ešte trošku vodou, a pridáme slivky nakrájané na štvrtky. Premiešavame, kým nie sú slivky zohriate a spoja sa chute.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára