POTREBUJEME:
4 PL vlažnej vody
200 g práškového cukru
150 g polohrubej múky
2 a 1/2 PL kakaa
1/2 balíka kypriaceho prášku
Parížsky krém:
4 šľahačky
4 PL práškového cukru
4 PL kakaa
4 stužovače šľahačky
+ 3 banány, čučoriedkový /alebo ríbezľový džem
čokoládové hobliny
1 deň (večer):
Predohrejeme si rúru na 180°C. Pripravíme si z bielkov sneh. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, kakaom a vodou, aby zväčšili svoj objem a robili sa bublinky. Potom zamiešame opatrne múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy a pečieme 10 minút na 180°C, potom stíšime na 160°C a pečieme ďalších 20 minút. Ak by sa nám zdalo, že zhora pripeká, stíšime ešte rúru na 150°C (nám sa to stávalo v starých rúrach).
Urobíme test so špáradlom :-) ak na ňom neostáva cesto, rúru vypneme a necháme korpus vychladnúť na mriežke. Vyberieme z formy a prikryté utierkou necháme odpočívať :-)
Krém si pripravíme tak, že v hrnci na mlieko privedieme za občasného miešania na slabom plameni šľahačku zmiešanú s cukrom a kakaom k varu. Pozor, nesmie začať vrieť! Vtedy odstavíme, necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
2 deň (ráno):
Vyberieme krém z chladničky a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote, aby nebol taký studený. Potom ho vymiešame so stužovačmi šľahačky do hustého krému.
Necháme opäť tuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
Domaškrtenia :-)
jaaaaaj, chcem kúsok...:-). Mňam, mňam...
OdpovedaťOdstrániťaaaaaa, ten potřebuju, teď hned!:-)
OdpovedaťOdstrániťDievcata :-)) este mame, ale aj ked je priprava dvojdnova, nie je to zlozita torticka, niekedy si robievame iba krem s bananom :-)
OdpovedaťOdstrániťmňaaam to je bomba ! a krásne fotky, vyvolávajú vo mne "Pavlov reflex" :)
OdpovedaťOdstrániťto velmi dobre poznam .-)))
OdstrániťTáni, prečo mi to robííííš teraz večer??? :-DDDDDDDDDDD Mňaaaaam
OdpovedaťOdstrániťKeď budeš rozdávať, tak aj si prosím kúsok, vyzerá mňamkovo.
OdpovedaťOdstrániťNič v zlom :) ale nie je tam napísané v surovinách koľko čokolády na krém
OdpovedaťOdstrániťjej, dakujem za upozornenie, mas pravdu, to sa len cudujem, ze az teraz si to niekto vsimol .-)
OdstrániťTuto bananovu tortu som robila ako moju prvu tortu v zivote a vysla naaadherne a uzasne chutila..
OdpovedaťOdstrániťdakujem za vsakovake skvele recepty :)
jej, to som velmi rada :-) teraz nemam velmi cas venovat sa blogu, ale velmi ma tesi, ked aj starsie prispevky vyuzijete a este aj chuti. DAKUJEM :-)
OdpovedaťOdstrániť