Bravčové krémové rizoto

Už pár dní sa pohrávam s myšlienkou urobiť rizoto, dlhšie sme ho nemali a keďže deti majú radšej klasiku v kuchyni, spojila som staré s novým a vzniklo toto chutné krémové rizoto, avšak s chuťou známeho rizota s bravčovým mäskom.


POTREBUJEME:
400 g bravčového pliecka
400 g ryže na rizoto
1 veľká červená paprika
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
za varešku masti/alebo oleja
1 PL červenej mletej papriky
2 PL paradajkového pretlaku
1 liter vývaru /slepačí, zeleninový
150 ml bieleho vína
mleté korenie
2 PL masla
30 g strúhaného parmezánu
+ parmezán na posypanie

Mäsko si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a papriku nakrájame na drobno a cesnak na plátky. Na masti opražíme cibuľku do zlatista, pridáme mäso a poriadne opečieme, cca 10 minút. Pridáme cesnak, pretlak, korenie a mletú papriku a premiešavame cca 3 minúty. Zalejeme trochou vývaru a dusíme prikryté do mäkka. Občas skontrolujeme, či sa nám vývar neodparil, aby nám neprihorelo, keď áno, podlejeme troškou vody. Keď je mäkké a šťava takmer odparená, pridáme ryžu, ktorú sme si vopred prepláchli pod studenou vodou a nechali odkvapkať, ďalej nakrájanú papriku a víno. Premiešavame kým sa nám tekutiny opäť nezredukujú. Potom prilejeme vývar a opakujeme celý proces miešania a dolievania, až kým nie je ryža mäkká (cca 13 minút). Odstavíme. Vmiešame maslo a parmezán a hotovo :)


 Podávame posypané s parmezánom. Pochutili sme si veru :-)


4 komentáre:

  1. mňam, vydarená kombinácia,... a hlavne každý si prišiel na svoje...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) ano, akurat dcera to nejedla, lebo ona zje len kuracie maso a aj to len obcas :-) a najviac sa tesim, ze nam este trochu ostalo na zajtra! .-D

      Odstrániť
  2. no! tak tuto tvoju verziu skusim asi najblizsie,ked budem "rizotovat"! fantasticka maskova verzia,100% potesi mojho muza..a mna tiez :))) aaaach, mnam! hned by som si dala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) tak to som rada, nie je to najdietnejsia verzia rizota, ale zato poctiva :-) ja zas najblizsie dam vege verziu :-)))

      Odstrániť