Jahodové dni :-)


Opäť jedno úžasné gastronomické podujatie, síce v menších rozmeroch, ale možno o to lepšej kvality - Jahodové dni.  Vďaka Zuzke , ktorá bola aj na jarných Špargľových dňoch spoločnosti Sharkam VIP Catering, sme vedeli, že onedlho sa bude konať aj letná cateringová akcia - Jahodové dni - a stačilo si len počkať na termín a vyraziť priamo na Primaciálne námestie v Bratislave.  
Mne sa podarilo túto skvelú akciu absolvovať s ešte skvelšími ľuďmi :-) Zuzkou a Tonkou.

Otvorenie Jahodových dní začalo dnes - vo štvrtok - a budú trvať do soboty, tak neváhajte a choďte ochutnať úžasné dobroty ako jahodové Mojito, zákusky, cisársky trhanec či divinové ragout s jahodami, ako aj jahodové gule, či zmrzlinu pripravovanú tekutým dusíkom. My sme ochutnali skoro všetko okrem spomínaných zákuskov :-) a neľutovali sme veru nič. 

Začali sme hneď osviežením v podobe Jahodového mojita, áno, alkoholického, v tom teple to síce rýchlo udrelo do hlavy, no nasmiali sme sa a vďaka tomu, že dnes nebola "preplnená" účasť ľudí, našli sme si aj voľný stôl, prisunuli stoličky a degustovali, smiali sa a vychutnávali si zaslúžený relax po práci.


 Po mojite začala degustácia pripravených dobrôt. Ako prvé sme ochutnali Divinové ragout s jahodami.

Myslím, že dosť dlhú dobu som niečo tak výborné z "radov mäsových jedál" neochutnala. Mäso sa rozplývalo na jazyku a jahody dodali ragout výnimočnú chuť. Podávané bolo s tymiánovými papardelle. Ja by som prijala aj placku z polenty, no nenamietam. Aj vyššia cena zodpovedala tomuto nebíčku v papuľke a veľkosti porcii.

Ragout sme zajedli Cisárskym trhancom s jahodami a Zuzke sa podarilo vybaviť aj jednu jahodovú guľu zo zemiakového cesta so sladkou strúhankovou posýpkou. Trhanec som jedla prvý krát a síce som si ho vôbec neprosila, po prvom súste som už nemohla odolať. Rozhodne odskúšajte!


Aby sme nekrývali, dali sme si do druhej nohy ružové vínko s jemným nádychom jahôd :-)



 A na záver prišiel aj Michal z futbalu, tak si zopakoval naše gastronomické zážitky, ktoré sme ukončili Jahodovou zmrzlinou pripravenou tekutým dusíkom. Pri tomto kúzle molekulárnej kuchyne som sa cítila ako dieťa pri kúzlach čarodejníka. Nádherné predstavenie :-)


Tak šup do ulíc na jahodové zážitky, možno stretnete aj takúto živú jahôdku, akú sme stretli my .-)


Podrobný a veľmi pekný príspevok o tomto podujatí, spolu s receptíkmi si môžete prečítať aj na Zuzkinom blogu Z lásky na tanieri :-)

4 komentáre:

  1. krasne fotky, skoda, ze to je tak daleko, lebo hned by som si "zaJAhodovala" :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem zo srdca :-) no veru, aj ja si tak niekedy povzdychnem, ked je niekde nieco, kam by som rada isla, ale nie je to zrovna "po ruke"... my mame jahodovy cely tyzden, prave som dokocila tortu s jahodami na zajtrajsiu oslavu .) a huraaa, zacali prazdniny...

      Odstrániť
  2. Táni, jaaaaaaaaaaj veru, výborne nám bolo :-))) A úplne neplánované ukončenie dňa: nemenované obchodné centrum a drobné nákupy pre radosť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, veru, dobre si vymyslela ten neplanovany zaver :-) bonboniery su uz rozdane :-))) a budem sa tesit na dalsie skvele dni :-)

      Odstrániť