Krémové rizoto so šampiňónmi a baby špenátom

 Aj vy máte tak radi krémové rizoto? Ja veru áno a to ešte pred dvomi rokmi som o ňom skoro ani netušila. Teraz si ho však urobím oveľa radšej, ako klasické "slovenské rizoto", ktoré však zas majú radi moje deti, no aj tie z neho hádam časom vyrastú :-)))


Tu je ďalší variant surovín na prípravu chutného a rýchleho obeda:

POTREBUJEME:
2 šálky ryže Arborio
150 ml bieleho vína
200 g šamopiňónov (nakrájame na plátky)
100 g baby špenátu 
4 sušené paradajky (nakrájame na kúsky)
1 cibuľa (nakrájame na drobno)
2 strúčiky cesnaku (nakrájame na drobno)
hrsť petržlenovej vňate (natrháme na kúsky)
cca 1 liter vývaru 
+ 1 PL lyžica masla a olivového oleja na začiatok
50 g strúhaného parmezánu
1 vareška masla na dokončenie
čerstvo mleté korenie



Tak som to dnes takto obrázkovo zjednodušila :-) Príprava trvá cca 30 minút, záleží od ryže.

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Janka, do pol hodinky pripravene :-) moooc chutnéééé .-)))

      Odstrániť
  2. super recept a páči sa mi aj ten fotonávod, takže určite skúsime :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. taky mám hrozně ráda rizoto a to tvoje se žampiony a rajčaty musí být super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chutnalo vyborne, kremove rizoto mi zatial chutilo kazde :-) a toto este aj celkom pekne vyzeralo, nakolko je farebne :-))

      Odstrániť