Náš malý výlet na stredné Slovensko :-)

Prázdniny sú v plnom prúde a tak sa nám zažiadalo niečo opäť zažiť. Doslova na poslednú chvíľu som len tak náhodou pri prehliadaní zľavových portálov naďabila na pobyt v Banskej Bystrici, ktorý zahŕňal za veľmi priaznivú cenu aj vstup do hotelového welness a Aqualandu, ktorý sa nachádzal hneď za hotelom Dixon .-) Neváhali sme a vybrali sme sa na pár dní za ďalším dobrodružstvom.

Vycestovali sme sa skoro ráno, takže sme po ceste pospávali, čím sme tvorili nevďačnú skupinu spolujazdcov :-) Hotel sme našli rýchlo a hneď nás milo prekvapil veľmi príjemný personál. Hotel splnil naše očakávania, ako aj Aqualand, len bohužiaľ vďaka kombinácii chladnejšieho počasia a nie veľmi teplej vode sme sa prvý deň len tak letmo namočili do bazénu :-) No neváhala by som v tomto skôr prírodnom, no pekne upravenom kúpalisku, stráviť pár dní hoci aj kempovaním, ako za starých čias... Pripravte sa na železitú vodu, hoci farbu mala krásnu číru, plavky si to odniesli :-)



Na druhý deň sme sa vybrali do teplejších Turčianskych Teplíc. Tie veru nikdy nesklamú, hoci cena za vstupné je vyššia, dokonale si príde na svoje každá veková skupina. Na relatívne stredne veľkej ploche sa dá vyblázniť na tobogánoch, či iných vodných atrakciách, ako aj absolvovať rôzne procedúry, či posedieť si v bazénoch s liečivou vodou a nechať sa vymasírovať tryskami. Dokonca sme si užili aj parnú saunu so zábalom - z morských rias, z bahna mŕtveho mora a z kaolínového bahna, ktoré pomohlo hlavne Lukimu na atopickú pokožku. Po celom, takto strávenom dni, sme boli príjemne unavení a zaspali sme ako batoľatá :-)


Do tretice sme zvolili trochu adrenalínu, inšpirujúc sa reláciou Vo štvorici po Slovensku sme sa vybrali do Košútky, kde na nás čakala najdlhšia ZipWire dráha. Aj tu sme našli veľmi pekne upravené prostredie, kde sa v bezprostrednej blízkosti pásli ovečky, okolo nôh sa nám motal spriatelený psík Lili a trochu adrenalínu na skoré doobedie nás prebralo z letargie, ktorú spôsobilo skoré vstávanie pri check-oute z hotela :)

Slovensko má naozaj veľa miest, kde sa dá stráviť pár príjemných dní, a keď k tomu stretnete ešte aj milých ľudí, je to úžasný bonus. Neviem veru, či by som menila s nejakou dovolenkovou destináciou niekde pri mori na pláži, nakoľko takto je človek stále v pohybe, spoznáva nové miesta a obohatí sa novými dobrodružnými zážitkami :-) Smiech detí je tou najväčšou odmenou...

PS: aby som nezabudla, málokedy sa stretávam s tak vynikajúcou kuchyňou v hoteli, ako bola práve v Dixone .-)

Lily :-)

3 komentáre:

  1. To jsou krásné fotky a super zážitky a tipy, hned bych jela na nějaký takový malý výletík...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru, veru, takéto výletiky sú úžasné :-) Michal s maskou je prekrásny, tak ako aj na tobogáne s Lukim. A Ty s Kikou pod vodou, hmmmm, konečne si sa "omočila" a to nie je ešte koniec leta. Lukiho roznožka je perfektná. Táni, krásne ste sa mali! :-)))

    OdpovedaťOdstrániť