POTREBUJEME:
cesto: plnka:
100 g hladkej múky 500 g mäkkého tvarohu
100 g polohrubej múky 250 ml kyslej smotany
125 g masla 2 vanilkové cukry
1 vajce 3 PL kr. cukru
2 PL vlažnej vody 3 vajcia
štipka soli 100 g horkej čokolády
Najprv si pripravíme cesto vymiesením všetkých surovín a dáme ho odpočívať do chladničky.
Roztopíme si čokoládu nad parou a necháme ju schladnúť - nie stuhnúť. Zmiešame zvyšné ingrediencie na plnku - ja si vajíčka rozmiešam zvlášť s cukrom a potom spojím s tvarohom a smotanou. Plnku rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame schladnutú čokoládu.
Cesto si buď vyvaľkáme alebo rukami roztiahneme do formy na pečenie, popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút pri 180°C. Po predpečení stíšime rúru na 160°C.
Teraz budeme formu plniť plnkou .-) Do stredu cesta dáme 2 PL bielej plnky, na ňu opäť do stredu 2 PL čokoládovej plnky a takto postupujeme až do vyplnenia celej formy. Plnky sa pod vlastnou ťarchou samé roztečú do formy a pekne ju vyplnia.
Koláčik dáme opäť piecť na 35-45 minút.
Vypadá to úžasně.
OdpovedaťOdstrániťAmelia, dakujem .-)
OdstrániťKombináciu tvaroh-čokoláda a ešte k tomu krehké cesto mám úplne najradšej. Niekde som niečo podobné (alebo to isté?) videla pod názvom Zebra, nestihla som si recept opísať a už som zabudla, kde to bolo. Takže tento recept prišiel práve vhod. Len sa musím odhodlať, lebo v poslednom čase sa mi nič nedarí :-(
OdpovedaťOdstrániťZdeni, priprava je celkom rychla a podari sa urcite :-) Ani neviem urcite, koho zdroj je tento recept, kedze mi pristal v mailovej poste, ale urcite sa k nemu este vratim :-)
Odstrániťtento kolacik robila aj moja mamina, je fakt fajnovy a tvarohovo osviezujuci :)))
OdpovedaťOdstrániťano je :-) som rada, ze sa podaril,bola som milo prekvapena
OdstrániťHmmm tak smekám to mramorování je dokonalé!!Krásný a efektní koláč!:)
OdpovedaťOdstrániťV mrazničke mám ešte tvaroh, tak ho cez sviatky vyskúšam. A druhú verziu urobím s tofu ;-) Táni, krásne vyzerá a určite aj chuťovo bol lahodný, proste tvarohový :-)
OdpovedaťOdstrániťtento koláčik poznám pod názvom tvarohová zebra.. a je vynikajúci.
OdpovedaťOdstrániťnechýba v ceste cukor?
OdpovedaťOdstrániťnie :-) do tychto krehkych maslovych nejde
OdstrániťTatiano,koláč jsem vyzkoušela a je výborný....poděkování za recept.
OdpovedaťOdstrániťS pozdravem Jitka