Ďalší kultúrny víkend :-)

foto zdroj: internet
Prvý júnový víkend som odštartovala doslova nízkotučne, ale kvalitne, v divadle GUnaGU s predstavením Viliama Klimáčka Nízkotučný Život (nejem,nežijem,nemilujem). Očakávania boli síce odlišné, ale hra nesklamala, skôr sa vryla pod kožu s bezservítkovým podaním problematiky medziľudských a spoločenských vzťahov. Je tu poznať Klimáčkov rukopis, ako aj v mojich obľúbených Mutantoch. Aj tu sa nasmejete skôr na začiatku, postupne sa však odkrýva problematika, ktorá reálne zasahuje aj do našich životov a berie Vám úsmev z tváre. Herecké obsadenie ako vždy geniálne, v podaní Petri Polnišovej, Dariny Abrahámovej, Zuzany Mauréry, Zuzany Šebovej a ich alter ega Viktora Horjána. 

No a v sobotu som sa opäť tešila na kultúru hudobnú, a to v podaní Pražského filmového orchestra, ktorý sa odohral v priestoroch Ateliéra Babylon. Určite sa pôjdem pozrieť na nich opäť, prezradím, že majú hrať aj v NTC, kde predsa len inak vynikne takéto veľké hudobné teleso. My sme bohužiaľ neprišli zavčasu a neušlo sa nám miesto na sedenie, takže sme si koncert vypočuli lepiac sa topánkami na asi zle vytretú podlahu pri bare :-) Ale za to sme mali skvelú spoločnosť mimozemských hrdinov zo Star Wars! 



Napriek týmto malým nedostatkom vládla v sále skvelá atmosféra a Pražský filmový orchester si pod vedením dirigenta Jiřího Korynu vyslúžil niekoľkonásobné standing ovation od divákov, ktorým sa následne odmenil tromi prídavkami mimo programu:


Foto by Milos Lacika
Alfred Newman 20th Century Fox Fanfare
John Williams Star Wars IV. - V.: I. Main Titles
John Williams Star Wars IV. - V.: IV. Yoda's Theme
John Williams Star Wars IV. - V.: III. The Imperial March
Jerry Goldsmith: Alien
John Williams Jaws 1: I.The Shark Theme
Klaus Badelt: Pirates of the Caribbean 1

Howard Shore: The Lord of the Rings 1
Hans Zimmer: Gladiator
John Williams Indiana Jones 1: Raiders March
John Glenesk Mortimer (arr.): Cartoon Collection

Ronan Hardiman: The Lord of the Dance


Obsadenie, ako aj viac o orchestri, či samotnom dirigentovi, ako aj o plánovaných akciách si môžete prečítať TU


Foto by Milos Lacika

2 komentáre: