POTREBUJEME:
1 hlávka cesnaku
1 a 1/2 kg zemiakov
hrsť rasce
mleté čierne korenie
soľ (ja používam himalájsku)
voda
rajbanička
majoránka
Na zápražku:
1 hlávka cesnaku
poriadna vareška masti
1 ČL červenej papriky
hl. špaldová múka
Do hrnca si nakrájame zemiaky, pridáme na plátky nakrájené strúčiky z 1 hlávky cesnaku, rascu a mleté čierne korenie (ja používam priamo z mylnčeka) a zalejeme vodou tak, aby sme mali cca pol hrnca zemiakov a pol hrnca vody a dáme variť. Keď sú zemiačky mäkké, urobíme si zápražku: na masti speníme pretlačený cesnak z celej hlávky, pridáme červenú papriku (najlepšie domácu) a o chvíľku pridáme hl. múku . toľko, aby zápražka bola poloredšia. Miešame pár minút, prilejeme studenú vodu, rozmiešame a dáme do polievočky. Zároveň do nej pridáme rajbaničku (mrveničku) a necháme dovariť. Na záver už do vypnutej polievky pridáme majoránku.
A čo k polievočke mi jedávame? Neodmysliteľne už roky rokúce palacinky ako druhý chod. Takýto jednoduchý dedinský obed je niekedy naozaj pohľadenie pre brušká :-) Apropo, viete, že keď pridáte do cesta k palacinkám minerálku, budú krásne nadýchané? :-D
Dobrú chuť....
Táni, takú dobrú cesnačku by som neodmietla :-)
OdpovedaťOdstrániť:-) dakujem Zuzka
OdpovedaťOdstrániť