POTREBUJEME:
1 kg hladkej špeciál múky
1 celé droždie
600 ml mlieka
2 ČL cukru kryštál
1 ČL soľ
3 PL bravčovej masti
Najprv si pripravím kvások, z trošku vlažného mlieka, cukru a celého droždia. Nechám asi 15-20 minút kvások pučať. Potom zo surovín vypracujeme cesto. Necháme 1 hod kysnúť.
Cesto následne vypracujeme a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na okrúhlo a rozkrájame na 8 dielkov, z ktorých tvarujeme rožky. Vrch potrieme bielkom a necháme opäť 15-20 minút kysnúť na plechu.
Pečieme na 180° 12 minút.
Rožky sa dajú rôzne naplniť, na slano aj sladko, posypať tiež podľa chuti, rascou, sezamom, bylinkami...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára