Keďže naše prostriedky nám nedovolia zatiaľ osobné stretnutie s Francúzskom, rozhodli sme koncom minulej zimy si ho dopriať aspoň v našom meste v podobe francúzskych bistier, ktoré Vám umožnia nasať túto skvelú atmosféru.
Nie nadarmo je našou najobľúbenejšou stálicou bistro St. Germain , ochutnali sme tam už viacero dobrôt a inšpiráciou mi toto bistro bolo pre viacero chutných, rýchlo pripraviteľných jedál. Odporúčam všimnúť si pri kochaní sa dokonalým interiérom krásny kávovar, z ktorého aj káva chutí akosi lepšie.
Ďalšie, dnes už prerobené bistro na Cafe&Creperie bolo Petite provence, avšak ako tak pozerám, stále si zachovalo krásu francúzskeho interiéru, čo sa ponuky týka, tak na francúzske palacinky z originálnych francúzskych ingrediencií odporúčam palacinkáreň Fréderica Miskiewicza Chez Amelie, Avšak späť k Petite Provence, kde som prvý krát jedla tekvicovú polievku a odvtedy ju s láskou doma robievam a najradšej mám tento recept:
POTREBUJEME:
Tekvica (najlepšie muškátová 600g - je dosť sladká, sladiť netreba
Maslo 4 lyžice
Sladká smotana 2 dl
Tekvicu nakrájame na kocky , dáme do pekáča, na vrch položíme niekoľko vetvičiek tymiánu/rozmarínu. Pridáme maslo, okoreníme a v rúre upečieme do mäkka na 180°C cca 30-40 minút. V hrnci si necháme rozpustiť trochu masla, na ktorom orestujeme pokrájanú cibuľu. Pridáme upečenú tekvicu, prilejeme vývar a necháme variť. Prilejeme trošku sladkej smotany a pridáme také 2 „oriešky “ masla, rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok. Pokvapkáme tekvicovým olejom a pridáme na vrch niekoľko pražených tekvicových semienok.
Dobrú chuť :-)
Cibuľa šalotka 1 ks
Zeleninový vývar 1L
Soľ
Tymián, alebo rozmarín
Čierne korenie čerstvo mleté
Muškátov ý oriešok - štipka
Tekv icov ý olej 2 ly žice
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára