Hráškový krém je ďalšia z našich obľúbených krémových polievkových pochúťok, nenáročných na prípravu... privodí jarnú náladu :-)
POTREBUJEME:
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
700 g mrazený hrášok
1 liter kurací vývar
2 väčšie zemiaky
150ml šľahačka na varenie
biele korenie, soľ,
muškátový oriešok
125g maslo
na ozdobenie krutóny, alebo opečené toasty, môže sa pridať aj opečená slaninka.
V hrnci s hrubým dnom si roztopíme 80g masla, opečieme na hrubšie mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme biele korenie, aby sa uvoľnila vôňa a keď je cibuľa do zlatista opečená, pridáme hrášok a zemiaky nakrájané na kocky a tiež opražíme. Potom pridáme vývar. Uvaríme do mäkka, podľa chutí osolíme, pridáme zvyšné maslo, sľahačku, prevaríme aby trochu šľahačka zhustla a zmixujeme.
Ozdobíme podľa svojho gusta.
TIP: do polievky je možné pridať mätu pred pridaním hrášku a zemiakov, vytvorí nám to tak ďalšiu zaujímavú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára