Recept na tieto trojuholníčky som si našla, keď som hľadala niečo nové, dobré a slané na zahryznutie na oslavu . Najlepšie chutili prvý deň, čerstvo do chrumkava upečené, ešte trochu teplé po vvytiahnutí z rúry :-) Na druhý deň boli tiež dobré, ale viac mi chutia také čerstvulinké....
POTREBUJEME:
600g polohrubej múky
100ml rastlinného oleja
0,5 L vlažného mlieka
1 kocka droždia
1 čajová lyžička (ČL) soli
PLNKA:
1 hera, 1 ČL soli, 1 ČL vegety,
hlávka cesnaku, 2 žĺtka
vajce na potieranie
na ozdobenie rascu, alebo sezam... podľa chuti.
Vypracujeme si kysnuté cesto (najprv necháme asi 15-20 min zarobiť kvások z trochy vlažného mlieka a trocha cukru). Po vypracovaní necháme cesto kysnúť 1 hodinu. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame suroviny na plnku.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme a natrieme na ňu plnku. Zvinieme a krájame striedavo do tvarov trojuholníkov. Potrieme vajcom, posypeme rascou a pečieme 25-30 min na 180° - 200°, do zlatova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára