Cesnakové trojuholníčky

Recept na tieto trojuholníčky som si našla, keď som hľadala niečo nové, dobré a slané na zahryznutie na oslavu . Najlepšie chutili prvý deň, čerstvo do chrumkava upečené, ešte trochu teplé po vvytiahnutí z rúry :-) Na druhý deň boli tiež dobré, ale viac mi chutia také čerstvulinké....

POTREBUJEME:
    600g polohrubej múky
    100ml rastlinného oleja
     0,5 L vlažného mlieka
     1 kocka droždia
     1 čajová lyžička (ČL) soli      
      
      PLNKA: 
     1 hera, 1 ČL soli, 1 ČL vegety, 
      hlávka cesnaku, 2 žĺtka
    
      vajce na potieranie
      na ozdobenie rascu, alebo sezam... podľa chuti.


Vypracujeme si kysnuté cesto (najprv necháme asi 15-20 min zarobiť kvások z trochy vlažného mlieka a trocha cukru). Po vypracovaní necháme cesto kysnúť 1 hodinu. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame suroviny na plnku.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme a natrieme na ňu plnku. Zvinieme a krájame striedavo do tvarov trojuholníkov. Potrieme vajcom, posypeme rascou a pečieme 25-30 min na 180° - 200°, do zlatova.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára