Ingrediencie som dávala od oka, no, príprava chutney nie je nejako zložitá.
POTREBUJEME:
2 červené cibule
1 žltú cibuľu
3 šalotky
1-2 suš. chilli papričky
1 bobkový list
1/2 PL garam masala
čerstvo mleté korenie
štipka soli
hnedý cukor
balzamikový ocot
ružový vínny ocot
1 PL olivového oleja
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme na jemné plátky nakrájanú červenú cibuľu a na drobné kocky nakrájanú žltú cibuľu a šalotku. Osolíme, okoreníme a opečieme cca 3 minútky, potom oheň stíšime, prikryjeme a dusíme cca 30 min. (Občas kontrolujeme a premiešame, aby nám cibuľa neprihorela). Keď je mäkká - nie hnedá - pridáme bobkový list, garam masala, rozdrzvené chilli, zaprášime hnedým cukrom a necháme skaramelizovať za stáleho miešania (asi 3 min.). Pridáme cca 3 PL vínneho octa a 60 - 80 ml balzamikového octa (aby bola cibuľa do 3/4 zaliata tekutinami). Prikryté dusíme, kým sa nám tekutiny úplne nezredukujú a cibuľa nezhnedne. Na záver za častého miešania dovaríme bez pokrievky. Necháme schladnúť v keramickej, či sklenenej nádobe a podávame k mäsku. My sme si upiekli aj zemiaky na masle a pochutili sme si veru .-) Jednoduché a chutné...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára