POTREBUJEME (2 osoby):
1 cuketu
200 g lučiny
2 malé šalotky
niekoľko lístkov bazalky
1 PL citrónovej šťavy
soľ, čerstvo mleté korenie
Na hrušky, ako bonus :)
2 - 3 zrelšie hrušky
6 - 9 plátkov prosciutta
čerstvo mleté korenie
javorový sirup
Cuketu dobre umyjeme pod studenou vodou, prepolíme a vydlabeme vnútro (iba kde sú semiačka). Lučinu zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, natrhanou bazalkou, korením, soľou a citrónovou šťavou a naplníme ňou cuketu, ktorú sme predtým jemne nasolili.
Hrušky umyjeme, nakrájame na cca 7 mm plátky a obalíme prosciuttom. Poukladáme na plech, okoreníme a polejeme javorovým sirupom.
Pečieme pri 170°C cca 25 minút. Cuketa má byť mäkká, nie však príliš a prosciutto chrumkavo zapečené (neprihorené) :-) Cuketu som pár minút pred dopečením ešte "poprášila" parmezánom.
Táni, mi robíš teda chute!!! Prekrásne to vyzerá a určite aj "šmakuje". Od zajtra dovolenkujem až do 23.7., tak sa teším na vyváranie a vypekanie :-DDD
OdpovedaťOdstrániť:-))) no Zuzi, jednoduche - lahke - chutne - :-) tak by som to zhrnula, ale co sa da uz len pokazit na cukete, tu mozem vo vsetkych podobach.. ako aj ostatne podobne zeleniny ... tesim sa na tvoje receptiky veru a uzi si krasne zasluzene volno :-))
Odstrániťmňam tak toto je parádne, tá cukina a tie hrušky ako bonus, no super! :)
OdpovedaťOdstrániť