Výlet na Beckov

Posledné dni, ktoré nás čakali do príchodu detí z dovolenky, sme strávili malým výletom po Slovensku. Po ceste na chalupu do Uhrovca sme sa zastavili na znovu otvorenom Beckove, kde sme sa stretli s Tomášom a jeho deťmi.  Aj počasie nám vyšlo celkom príjemné, pršalo opäť až na záver výletu a ja som si tak prvý krát pozrela Hrad Beckov z blízka :-) 
Hrad Beckov bol  po rekonštrukcii opäť otvorený 19.mája 2012. Veľmi pekne je zrekonštruovaná dolná časť hradu, kde sú postavené aj remeselné domčeky. Horná časť hradu ešte nie je úplne dokončená a čaká ju veľa práce, v rámci ktorej je v pláne úplne dokončiť obnovu Hradnej Kaplnky, kde by sa mali v budúcnosti konať svadby. Zatiaľ sme si posedeli v hradnej kaviarničke pod šírim nebom .-)  




Príjemne ma prekvapila web stránka hradu, ktorú som si pozrela ešte doma, a prehľad akcií na Beckove,  z ktorých si určite aj my vyberieme a vrátime sa sem možno ešte v auguste, opäť po ceste do Uhrovca :-)
Teším sa aj na plánované otvorenie bylinkovej záhrady v roku 2013, či farmárske trhy. Zatiaľ si určite nenecháme ujsť tekvicovú party v septembri.

No a takto krásne osvetlené pole nás sprevádzalo po ceste na chalupu, kedy sa na čiernej oblohe objavilo slniečko a medzi kvapkami dažďu "rozkvitla" dúha :-)


PS: ak by ste sa vybrali navštíviť Beckov, rozhodne odporúčam VYNECHAŤ návštevu "Malého skanzenu" čo do estetických zážitkov....

... a NEVYNECHAŤ posedenie v Beckovskej kúrii, kde sme sa chutne najedli v prekrásnom prostredí pod monumentom hradnej skaly :-) áno, občas takéto scenérie vyzerajú až gýčovo, ale potešilo nás to, ako aj skvelá a milá obsluha a útulné a čisté prostredie.


Prajem pekný týždeň...

2 komentáre:

  1. Táni, krásne, tak si si aj oddýchla... Krásna dúha nad poľom. Ďakujeme za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vďaka Zuzka :-) ešte je čo veru pochodiť po našom krásnom Slovensku...

      Odstrániť