POTREBUJEME:
180 g kakaa/čokolády
250 g masla
100 g pr. cukru
50 g cukru muscovado
6 vajec
100 g pomletých bielych mandlí
Na polevu:
100 g horkej čokolády
100 g masla
V hrnci nad parou si roztopíme maslo s kakaom a polovicou pr. cukru a celým cukrom muscovado. (Ja som nemala toľko kakaa, tak som dala 100 g čokolády a zvyšok kakao, torta je viac mazľavá, čo nie je na závadu, práve naopak - a treba ubrať cukor, čokoláda je sladká, aj keď je horká. Taktiež som teraz nemala muscovado, tak som dala trstinový, ale muscovado je naozaj skvelý .-) ). Keď máme čokoládu rozpustenú, pridáme pomleté mandle.
V druhej nádobe si vyšľaháme vajcia so zvyšným pr. cukrom do penista - kým nestrojnásobia svoj objem.
Do vyšľahaných vajec opatrne vmiešame čokoládovú masu.Vlejeme do pripravenej formy na pečenie a pečieme pri 160°C 25 minút. Torta má byť na vrchu upečená a vo vnútri mazľavá. Vyberieme ju na mriežku a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme polevu: opäť nad horúcim kúpeľom roztopíme maslo s čokoládou, miešame aj 7-10 minút, aby bola poleva lesklá. Potom necháme mierne stuhnúť a polejeme ňou celú tortu. Opäť necháme stuhnúť, ale ideálne je, keď sa je torta ešte teplá, aby bolo vnútro vláčne, mierne roztopené, ako fondán .-)
to je bomba recept, také milujem, minimum ingrediencií a vyzerá to luxusne! tak toto najbližšie urobím, tá posledná fotka je skvelá úplne ma dostala :)
OdpovedaťOdstrániť:-) vdka Biba :-) dufam, ze bude chutit, ja mam recept tiez rada kvoli absencii muky...
OdstrániťTani, woow, toto vyzera paradne!!
OdpovedaťOdstrániťLuci, aj to tak chuti, akurat na man je to syte :) no super cokoladova plna chut.. nasi sa len zalizovali :-)
OdstrániťTáni, aký cukor je muscovado? Hneď si to "vygúglim"... Vyzerá to fantasticky, vyskúšam!
OdpovedaťOdstrániťZuzi, maju ho u nas v ille, ale povodne tam ide svetly muscovadu, ja som objavila zatial iba tmavy myslim, pouzivam ho aj na "lepkave" kridielka a barbecue omacky.. je taky iny.. neviem, ako ho opisat :-) prirodny trstinovy cukor....
Odstrániť