POTREBUJEME:
2 väčšie plátky údeného lososa
1 kg zemiakov
2 jarné cibuľky alebo pór
3 strúčiky cesnaku
kôpor
1 liter vývaru
50 g masla
100 ml šľahačky
180 ml kyslej smotany
korenie, soľ, bobkový list
1 PL kr.cukru
Nakrájame zemiaky na kocky (2 zemiaky si odložíme bokom), cibuľku na kúsky a na rozohriatom masle opečieme spolu s cesnakom do zlatista, pridáme korenie, bobkový list a polovicu lososa nakrájaného na kúsky, opekáme ďalšie 3 minútky a zalejeme vývarom (kurací, alebo zeleninový). Keď sú zemiaky mäkké, všetko spolu rozmixujeme na hladký krém (ideálne ponorným mixérom), teraz dáme do krému zvyšného lososa a zemiaky nakrájané na menšie kocky, pridáme šľahačku, za hrsť nasekaného kôpru, cukor a varíme opäť do mäkka na slabom ohni a pri častejšom miešaní. Ak by sa Vám zdala polievka hustá, môžete priliať ešte vývar. Na záver polievku odstavíme a vmiešame ešte kyslú smotanu.
Ideálne a veľmi chutné je podávať ju so strateným vajcom a prípadne aj s opečeným toastom :-)
Mám veľmi rada kôpor, táto polievka vyzerá mňamkovo. Táni, vyskúšam :))) (Na tom džbániku je sliepočka?)
OdpovedaťOdstrániťano Zuzka, sliepocka, som si objednala z internetu 4 vecicky taketo a tak sa vytesujem, ako male dieta! Tento stary dedinsky francuzsky styl je uzasne romanticky a pekny :-) Asi sa poobzeram este po nejakych kuskoch...
Odstrániťa co sa polievky tyka, dufam,ze bude chutit :-) Mne je udeny losos trosku tazky na zaludok, ale chut super..
Nádhera, to vajíčko tam krásně uvařené..no dokonalost sama
OdpovedaťOdstrániťDakujem Janka :-)
Odstrániť