Na sviatočné ráno sa žiadajú sviatočné raňajky :-) Rýchle croissanty, vďaka hotového lístkového cestu, vytvoríte raz dva a zavďačíte sa celej rodinke. Keďže u nás máme aj alergiu na kakao, robila som croissanty z horkej, aj z bielej čokolády. Nemusíte sa báť, že by boli sladké, odporúčam dodržať pridanie cukru presne ako v recepte, sladké sú akurát :-) Len do bielej čokolády netreba pridať cukor, nakoľko je sama o sebe sladká dosť. Ak použijeme mliečnu čokoládu miesto horkej, čo sa dá tiež, uberieme z cukru. Ak ale máte radi sladučké, cukrite :-)
POTREBUJEME:
2 balenia lístkového cesta (najlepšie vyvaľkaného)
1 horká čokoláda
1 biela čokoláda
1 PL cukru
škoricový cukor
Mandľový krém:
2 zĺtka
50 ml šľahačky
cca 2 hrste pomletých mandlí
(mandle pridáme tak, aby krém nebol príliš riedky)
2 PL pr. cukru
+ vajce a olej na potretie
Predohrejeme rúru na 170°C, na plech dáme papier na pečenie. Pomelieme si mandle, nastrúhame čokolády a pripravíme si mandľový krém tak, že vyšľaháme žĺtka s cukrom, do ktorých pridáme mandle so šľahačkou a premiešame.
Rozprestrieme si cesto, ktoré rozkrojíme pozdľžne napoly a následne nakrájame trojuholníky. Potrieme mandľovým krémom, posypeme čokoládou zmiešanou s pr. cukrom a posypeme ešte škoricovým cukrom. Tak isto pripravíme croissanty z horkej, aj z bielej čokolády (kde len uberieme pr. cukor podľa chuti).
Zvinieme od širšieho okraja a zahneme tak, aby sa vytvoril croissant. Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom s troškou oleja a pečieme do zlatista (10-15 min). Podávame teplé, najlepšie s kakaom, hmm.
Sladký deň prajem .-)
Mňam :-) Táni, miesto kakaa môžeš použiť karobový prášok ;-)
OdpovedaťOdstrániťkakao som nedavala, ale nepoznam ani karobovy prasok .-) idem vygooglit :-))))
Odstrániťmňam, toto musím upiecť mojim chlapom :)
OdpovedaťOdstrániťjuuj, tak toto vyzerá chutne...ako celý tvoj blog :-). Chválim :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem RIki :-)
Odstrániť