POTREBUJEME (4 porcie):
8 ks kuracie stehná dolné
1 kg baby zemiaky
5 PL kyslej smotany
2 PL kremžskej horčice
150 ml kuracieho vývaru
3 strúčiky cesnaku
med
zelená špargľa alebo zelené fazuľky
čersvý estragón
V horúcom vývare rozmiešame prelisovaný cesnak, horčicu a kyslú smotanu. Na plech si uložíme umyté kuracie stehná, baby zemiaky (v šupke) a špargľu (alebo zelené fazuľkové lusky). Všetko polejeme pripravenou zmesou a dobre premiešame. Potom všetko pokvapkáme medom, pridáme natrhaný estragón a dáme piecť pri 180°C na cca 45 minút (aby malo kuriatko hnedkastú kôrku). Počas pečenia som kuracie nohy aj zemiaky poobracala, aby sa opiekli zo všetkých strán.
No tak na tohle jídlo mám přesně chuť ,určitě vyzkouším, vypadá to skvěle:)
OdpovedaťOdstrániť