Kukuricová "karí" polievočka

Túto polievočku som robila už aj s kúskami kuracieho mäsa (odporúčam vyskúšať), je tak ešte lepšia, avšak bez karí. Dnes som však na obohatenie práve karí korenie pridala, lebo sa mi žiadalo niečo ešte do nej prihodiť :-) A tak vznikol tento recept, opäť jednoduchý a na želanie môjho syna, ktorý mi už pár dní píli uši, kedy ju urobím. Tak dúfam, že chutiť bude aj s obmenou - teda s pridaným karí... (karí môžete pridať aj viac, ak chcete výraznejšiu chuť po tomto korení... )


POTREBUJEME:
500 g kukurice (mrazená, alebo zaváraná)
5 väčších zemiakov
1 liter zeleninového vývaru
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
za varešku masla (cca 50g)
soľ, korenie
1 PL hnedého cukru
1 ČL mletý koriander
2 ČL karí korenie
šľahačka na zjemnenie (100 ml)


Tak ako pri mojich krémových polievkach, aj pri tejto je začiatok rovnaký. Na masle si orestujeme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak. Pridáme všetko korenie, cukor, opäť opečieme, aby sa uvoľnila vôňa a pridáme 2 nakrájané zemiaky, ktoré tiež krátko opečieme. Zalejeme vývarom, pridáme 300 g kukurice a varíme do mäkka. Odstavíme zo šporáka a všetko rozmixujeme do hladkého krému. 
Potom opäť privedieme do varu (už iba na slabom ohni), pridáme zvyšné nakrájané zemiaky a kukuricu a varíme cca 15 minút, kým zemiaky nezmäknú, za občasného miešania. Na záver zjemníme polievku šľahačkou (alebo smotanou na varenie).
Ak treba, dosolíme.





Luki si pridal dva krát :-) 




5 komentárov:

  1. Tento blog si snad zakážu, mně se pokaždé začnou tak sbíhat sliny; co den, to nový a chutný recept, mám strach, abych i jen z toho čtení nezačala přibírat na váze...:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) neboj, teraz nebudem stihat tolko varit, tak bude post :))) vacsinu jedal sa vsak snazim varit tak medium, nie velmi tucne, ale ani zas uplne dietne, to je pravda :) ale dakujem

      Odstrániť
    2. To je dobře, už mi z těch chutí a vůní jdou sliny kolem...:-))) Ale mooc ráda si ty recepty prohlížím, čtu, sleduju obrázky a plánuju, co z toho taky uvařím (no zatím to skončilo jen plánováním, ale to jen z nedostatku času) :-).
      Já myslím, že "medium" je ideální dodržovat ve všem;-)

      Odstrániť
    3. :-)) az raz budes mat dilemu, co uvarit, a na nieco konkretne budes mat chut, vtedy sa plany stanu realizaciou :-) poznam to moc dobre! Velmi ma tesia tak mili citatelia ako si ty a velke DAKUJEM! Mimochodom, tvoje patchworkove vyrobky su krasne! :-)

      Odstrániť
  2. ňamii ta vyzerá super :)

    pozývam ta nakuknut na moj začínajúci blog :
    http://catherinestyl.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť