Talianske trhy

Už je to tak, do rozpálenej Bratislavy prišiel na tri dni kúsok Talianska v podobe talianskych trhov ponúkajúcich tradičné výrobky - potraviny. Tak sme sa išli pozrieť aj my. Ako aj na našich gurmánskych trhových akciách, aj tu sa kupovalo za kupóny "líry", ktoré si môžete priamo na mieste zakúpiť, a to 5 lír za 6 eur.
Potom sa už môžete vydať naprieč dobrotám pod korunami stromov lemujúcich promenádu. Ochutnali krásne veľké zelené olivy. Predávajúci ponúkajú svoje výrobky aj na ochutnanie, takže sme okúsili, a ja som bola spokojná, lebo mali jemnú chuť a boli super chrumkavé. 


Sušené paradajky rozvoniavali pri viacerých stánkoch, a zastúpenie mali aj rôzne syry, talianske salámy, nakladané šalotky, artičoky, typické sladké pečivo, rôzne druhy pesta, cestovín a olejov.


Ale predsa nám tu niečo chýbalo, možno viac zaujímavých potravín na ochutnávku či hotové jedlá, väčšia rozmanitosť produktov v stánkoch, nakoľko vo viacerých boli identické produkty. Aj niektoré potraviny sa nám zdali pridrahé, no keďže nám bolo teplo, svojich 5 lír sme minuli za 5 dcl citrónovej talianskej ľadovej dreni - trošku drahé, však. Chutná však bola, hoci sladšia, ale zažehnala aspoň na chvíľu dnešné úmorné teplo.


Neviem z akého dôvodu, ale zrazu sme prešli k ďalším stánkom, ponúkajúcim klasické ľudové slovenské remeselné výrobky :-) Nevadí, potešili sme sa aj tomu a obdivovali šikovných remeselníkov, hoci tieto dva koncepty trhov neboli jasne oddelené. A aby Vám náhodou nebolo málo, v strede celej promenády si môžete pozrieť výstavu fotografií z Kórei :-)


Trhy sa konajú na Hviezdoslavovom námestí a tieto dobroty môžete ochutnať do nedele 23.6.

1 komentár:

  1. OOOOOooo bože to je sen, já se chci vrátit včase a je k Vám na takhle krásný italský trh !!:))) ZÁVIST :)))

    OdpovedaťOdstrániť