
Ako dieťa som ju jedávala počas letných prázdnin na Sliači, kde ju varievala starká a šikovne nahradila mäsko paprikou, ktorá dáva polievke tú vývarovú príchuť. Jej príprava je ľahká, rýchla a chutí nám.
POTREBUJEME:
1 petržlen
1 kaleráb
kúsok zeleru
1-2 jarné cibuľky
1 letná zelená paprika
1 PL domácej vegety
štipka šafránu
petržlenová vňať
soľ
olivový olej
rajbanička
Zeleninu (okrem papriky) si nakrájame na kolieska a následne ju opečieme na olivovom oleji, kým nepustí mrkva farbu a šťavu, cca 10 minút. Pridáme šafrán, trochu vňate, vegetu a ešte chvíľku orestujeme. Potom zalejeme horúcou vodou, pridáme papriku a varíme prikryté na slabom plameni do zmäknutia zeleninky. Na konci varenia polievku dosolíme podľa chuti a vyberieme papriku. Polievka má krásnu číru a žltú farbu vďaka šafránu.
Podávame s rajbaničkou a nasekanou vňaťkou.
Dobrú chuť :-)
dakujem za skvelu a rychlu polievku... padla za obet skoro cela...ubranila som na dnes aspon trocha do taniera :)
OdpovedaťOdstrániť:-) ja dakujem, som rada, ze chutila a ze ju niekto odskusal, prajme krasny den :-)
Odstrániť