Ryžové rezance s červeným karí

Tento týždeň, asi aj vďaka chorobe, je hlavnou súčasťou mojej kuchyne zázvor, koriander, limetka.... a tentokrát som to zavŕšila ešte s chilli, takže sa pripravte na hot zážitok .-) Tieto rezance - či tenké, hrubšie, ryžové či klasické - máme veľmi radi u nás na tanieri a baví ma tá pestrosť pri kombinovaní chutí, vône šíriace sa z panvice a výsledná zaručená chuť.

POTREBUJEME (3 - 4 porcie):
1 kuracie prso
1/2 balíka ryžových cestovín
miska zeleniny (cukina, mrkva, hrášok, fazuľky, paprika...)
1 ČL cesnakovo zázvorovej pasty (prelisovaný cesnak a zázvor)
1 ČL červenej karí pasty
1 ČL mletého koriadru
1 chilli paprika (môžme vynechať, aj bez nej to bude pikantné)
125 ml kokosového mlieka
hrsť nesolených kešu orechov
hrsť čerstvého koriandru 
1 ČL limetkovej šťavy
1 ČL ustricovej omáčky
1 PL masla


Suroviny je potrebné si pripraviť vopred do mištičiek. Zeleninu som kombinovala tentoraz mrazenú s čerstvou, podľa toho, čo doma máme, ale v zásade nikdy nič nepokazíme cukinou, hráškom či mrkvou. Dobrý je aj rapíkatý zeler, hríby či baklažán :-) Ale mne chutí každá zelenina, takže o tom je aj tá pestrosť pri varení. Takže, zeleniny by sme mali mať tak za jednu polievkovú misku, alebo väčšiu šalátovú, mäso si nakrájame na tenké slížiky. Pripravíme si aj ostatné suroviny, aby sme ich mali pekne po ruke. Cestoviny namočíme do horúcej vody na cca 2 minúty - aby boli al dente (ešte sa dorobia na záver) a necháme si ich pripravené v miske bez vody.
Rozpálime panvicu a na masle si opečieme cesnakovo zázvorovú pastu, karí pastu a koreniny. Pridáme mäso a opečieme do zlatista, pridáme zeleninku, premiešame, po chvíľke podlejeme malým množstvom vody (cca 1 dcl) a necháme prikryté podusiť takmer do mäkka. 





Potom pridáme ustricovú omáčku, kokosové mlieko, premiešame, 2 minútky povaríme a pridáme pomleté kešu orechy. 


Premiešame a pridáme cestoviny a poriadne všetko zmiešame dokopy. Pridáme limetkovú šťavu a už do odstavenej panvice natrhaný koriander a môžme jesť :-)


2 komentáre: