POTREBUJEME:
120 g hnedého/trstinového cukru
+ trochu cukru na vysypanie formy
4 vajcia
100 g mleté mandle
80 g polohr. múka
40 g masla
+ maslo na vymazanie formy
1 PL kypriaceho prášku
3 pomaranče
Tortovú formu si nahrubo vymažeme maslom a nahrubo vysypeme cukrom, pokladieme na dno kolieska z 2 olúpaných pomarančov.
Vyšľaháme si vajcia s cukrom do peny a pridáme mäkké maslo, šťavu z 1 pomaranča a opäť vymiešame. Múku premiešame s mandľami, kypriacim práškom a nastrúhanou kôrou z 1 pomaranča a vmiešame následne do vyšľahaných žĺtkov. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na záver zamiešame opatrne do cesta. Cesto vylejeme do formy vystlanej pomarančmi a dáme piecť pri 170°C °C 30 minút, potom stíšime na 160°C a dopečieme cca 10 minút. Ja vždy skúšam špáradlom, či je cesto upečené :-)
Koláč výrazne chutí po mandliach a sviežosť mu dodávajú zas pomaranče :-) Ešte tá šľahačka!
mnam,tak taketo kolace - lahke a svieze, milujem :)))
OdpovedaťOdstrániť:-) dakujem, aj ja, viac ako kremove zakusky :-) nie je sice az taky stavnaty, ako ine kolaciky, co tu mam, ale zas ta mandlova chut je mnam :-)
OdstrániťTen koláč vyzerá fantasticky! :)))
OdpovedaťOdstrániťa uz mame aj slahacku! :-) dakujem...
Odstrániť