Gnocchi s hruškami a gorgonzolou

 Na gnocchi mi urobila chuť kamarátka Zuzka :) avšak, chcela som vyskúšať niečo nové, niečo so šalviou, hruškami a pikantnou chuťou. Preto, kto má rád ostrú "smradľavú" chuť zrelej gorgonzoly spojenú so sladkými hruškami, nech sa páči:


POTREBUJEME (3-4 porcie):
300 g gnocchi
2 veľké zrelé hrušky
2 šalotky
125 g gorngonzoly
hrsť plátkov mandlí, alebo orechov
20 lístkov šalvie
100 ml smotana
šafrán - štipka
čerstvé mleté farebné korenie
maslo


Na kúsku masla si najprv z časti šalvie pripravíme šalviové chipsy na ozdobu. Stačí nám na opekanie necelé 2 minútky, šalvia sa stane chrumkavou a krehkou, preto pozor pri obracaní a vyberaní lístkov. Do zvyšného výpeku (ak máme málo, pridáme ešte trochu masla) pridáme na tenko nakrájanú šalotku, krátko opečieme a pridáme hrušky (nakrájané na tenké plátky), mandle, krátko opäť opečieme a pridáme zvyšnú šalviu (nakrájanú), opäť opečieme .-) Nakoniec pridáme syr, smotanu a šafrán a necháme syr rozpustiť (dá sa dať aj menej syra, aby jedlo nemalo tak výraznú gorgonzolovú chuť, ak nemáme radi) a miešame, kým nemáme syr úplne rozpustený a hrušky polomäkké. Potom pridáme uvarené gnocchi a ešte premiešame a hotovo :-)

Ozdobíme so šalviovými chipsami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára