Dokumentárne filmy na november

Milí čitatelia, krásna a teplá jeseň nám pomaly a isto odchádza, verím, že rovnako ste sa nabažili tých krásnych farieb a energie z prírody. Ak sa Vám žiada byť s ňou v kontakte aj inak, nedá mi nespomenúť a nedať do povedomia pár úžasných akcií, ktoré sa budú konať v najbližších dňoch. Jedná sa prevažne o filmové zážitky s prírodou, či našim svetom, aj prednášok sa dá pár vybrať, tak vyberajme spolu:

1. Niečo pre tých, ktorým nie sú svet a miesto, kde a ako žijeme ľahostajné - Medzinárodný festival dokumentárnych filmov JEDEN SVET

Foodblogerov môže zaujať, že v rámci tohto festivalu bude prednášať aj Janica Lacová - zakladateľka značky Jemine a okrem iného aj známa ambasádorka stravovacej revolúcie Food Revolution Foundation Jamieho Olivera. V KC Dunaj bude hosťom k diskusii o alternatívnom stravovaní, ktorej bude predcháadzať dokument Vitarián.
Okrem tohto si môžete zájsť aj na diskusiu SlowFood na tanieri, či iné zaujímavé a lákavé dokumenty a prednášky, nie len o jedle, ale aj o ekológii, aktivizme a atď. TU si môžete preštudovať program.

Termín: 21.-26. november 2013

2. Pre nadšencov prírody, pohybu, či života ľudí z rôznych krajín sveta je tu nemenej lákavý festival dokumentárnych filmov HORYZONTY

Koná sa v Trenčíne a mňa konkrétne zaujal už dávnejšie projekt Vlčie Hory, ktorého dokument bude mať na tomto festivale premiéru. Príbeh o znovuzrodení európskej divočiny nachádzajúcej sa na území Východných Karpát spájajúce tri štáty, Slovensko, Poľsko a Ukrajinu, ktoré sa volá Vlčie hory.


Okrem tohto dokumentu ponúka festival plno ďalších, program si môžete ostatne pozrieť sami TU.

 Termín: 14.-16. november 2013

3. A pre tých v BA je tu ešte jeden zaujímavý film, tiež z prírody, avšak zo sveta extrémnych športov. Môžeme myslím očakávať veľkolepé dielo s nádychom mystiky, zábermi panenskej prírody a iný pohľad na svet. Film sa volá INTO THE MIND a premieta sa v bratislavskom Batelieri.

Termín: 15. november 2013

Prajem Vám krásne zážitky pre oči aj dušu a zaujímavé počúvanie na diskusiách.

... a môj malý pozdrav z lesa ...






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára