Dvojfarebný čokoládový cheescake

Hmlisté dni a noci zahalili náš víkend za oknami, na ktorých nám tancujú svetlá sviečok. A my sme si osladili dušičky sladkým cheesecakom :-)

POTREBUJEME:
1 balík BeBe kakaových sušienok

60 g masla
250g jemného tvarohu
250 g mascarpone
250 g kyslej smotany
250 g bielej čokolády
250 g tmavej čokolády
2 vajcia
50 g cukru - nemusí byť, čokoláda je dosť sladká :-)
2 PL hladkej múky

Začneme čokoládou, obe si dáme nad parou pomaly rozpustiť - každú v samostatnom hrnci pochopiteľne :-) Taktiež si rozpálime rúru na 150°C a do rúry dáme veľký hrniec s vodou, nad ktorý na mriežke potom budeme piecť cheesecake (keďže nemám formu do vodného kúpeľa, ako by sa to malo piecť, pomôžeme si týmto nápadom :-)

Keksíky rozmixujeme na strúhanku a zmiešame ich s roztopeným maslom. Touto hmotou vystelieme tortovú formu (ja mám teflónovú, tak nepoužívam papier na pečenie ani nemastím, ale inak by bolo dobré použiť ten papier na pečenie :) ). Keksíkovú hmotu popritláčame.

Kto chce sladšie, pridá k vajciam cukor a vymieša, takže s - či bez cukru, do mierne našľahaných vajec pridáme tvaroh, smotanu, mascarpone  a 2PL hl. múky a premiešame mixérom do hladkej masy. Túto si teraz rozdelíme na dve polovice, ideálne rovnaké :-)

Nezabúdame pri príprave na čokoládu, hneď ako sa roztopí, odstavíme, aby sme ju nepridávali horúcu. Musí trošku schladnúť. Takú pridáme do pripravenej masy - do 1 polovice bielu a do 2 polovice tmavú čokoládu. Do pripravenej a keksíkmi vystlanej formy nalejeme tmavú a na to opatrne svetlú masu a dáme do rúry piecť na 50 minút. Potom dvierka otvoríme a necháme cheesecake chladnúť. Na záver ho dáme do chladničky na celú noc a čakáme trpezlivo do rána na sladké raňajky :-D



Podľa fantázie si dozdobíme, či už drobným ovocím, šľahačkou alebo gaštanovým pyré :)

2 komentáre:

  1. evet önce Yemek Tarifleri tarifleri bulabilirsiniz
    daha sonra aradan güzel bir üçgen kek yapabilir sıcacık bir tatlı olarak ikram edebilirsiniz

    OdpovedaťOdstrániť