Karfiolová krémová polievka

Ďalšia z veľmi chutných krémových polievočiek, ktoré varievam hlavne cez pracovný týždeň kvôli ich pomerne rýchlej príprave a chutným výsledkom. Zasýtia aj bez druhého chodu, prípapne stačí už len niečo ľahšie :-)

POTREBUJEME:
1 karfiol
2 stredne veľké zemiaky
3 strúčiky cesnaku
3 jarné cibuľky
1/2 šálky parmezánu
150 ml sladkej smotany
1 L vývaru (zeleninový alebo kurací)
1 ČL mletý koriander 
muškátový oriešok
mleté korenie, soľ, 
1 PL čerstvého tymiánu
1/8 masla


Na krutóny:
1 - 2 rožky
maslo
parmezán
cesnak

Na masle si opečieme do sklenista cibuľku s cesnakom (krájame na väčšie kusy), pridáme koriander, tymián, čierne korenie, 1 minútku opražíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky a karfiol. Ešte 2-3 minútky opekáme a potom zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Po uvarení pridáme smotanu a rozmixujeme do hladka. Pridáme do horúcej polievky parmezán a muškátový oriešok a premiešame do rozpustenia.

Rožky nakrájame na kolieska, potrieme maslom / alebo olivovým olejom, posypeme rozpučeným cesnakom a zasypeme parmezánom, zapečieme a hotovo :-)


Dobrú chuť.


6 komentárov:

  1. Mňam, milujem krémové polievky :)

    pozývam ťa na svoj blog http://biba-mylittleworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ooo, ďakujem :-) navštívila, vidím, že asi rada fotíš.. očarili ma tvoje pralinky, to by sa aj u nás zavďačilo :-)

      Odstrániť
  2. To vyzerá výborne! Zajtra ju varím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :-) dufam, ze bude chutit, nech sa vydari .-)

      Odstrániť
    2. Jeziiiis... toto je jaka mnamka... odpadla som. Ja co som dnes uzrela muskatovy orech a koriander som ju zvladla a je spickova. Normalne neverim, ze som to varila ja. Toto je uplny top.

      Odstrániť