Ďalšia z veľmi chutných krémových polievočiek, ktoré varievam hlavne cez pracovný týždeň kvôli ich pomerne rýchlej príprave a chutným výsledkom. Zasýtia aj bez druhého chodu, prípapne stačí už len niečo ľahšie :-)
POTREBUJEME:
1 karfiol
2 stredne veľké zemiaky
3 strúčiky cesnaku
3 jarné cibuľky
1/2 šálky parmezánu
150 ml sladkej smotany
1 L vývaru (zeleninový alebo kurací)
1 ČL mletý koriander
muškátový oriešok
mleté korenie, soľ,
1 PL čerstvého tymiánu
1/8 masla
Na krutóny:
1 - 2 rožky
maslo
parmezán
cesnak
Na masle si opečieme do sklenista cibuľku s cesnakom (krájame na väčšie kusy), pridáme koriander, tymián, čierne korenie, 1 minútku opražíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky a karfiol. Ešte 2-3 minútky opekáme a potom zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Po uvarení pridáme smotanu a rozmixujeme do hladka. Pridáme do horúcej polievky parmezán a muškátový oriešok a premiešame do rozpustenia.
Rožky nakrájame na kolieska, potrieme maslom / alebo olivovým olejom, posypeme rozpučeným cesnakom a zasypeme parmezánom, zapečieme a hotovo :-)
Dobrú chuť.
Mňam, milujem krémové polievky :)
OdpovedaťOdstrániťpozývam ťa na svoj blog http://biba-mylittleworld.blogspot.com
ooo, ďakujem :-) navštívila, vidím, že asi rada fotíš.. očarili ma tvoje pralinky, to by sa aj u nás zavďačilo :-)
OdstrániťTo vyzerá výborne! Zajtra ju varím :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :-) dufam, ze bude chutit, nech sa vydari .-)
OdstrániťJeziiiis... toto je jaka mnamka... odpadla som. Ja co som dnes uzrela muskatovy orech a koriander som ju zvladla a je spickova. Normalne neverim, ze som to varila ja. Toto je uplny top.
OdstrániťSom rada, ze chutila ;)
OdpovedaťOdstrániť