Nedeľné dobrotky stoja za ochutnanie, tentoraz som pripravila závitky plnené pestom na dva spôsoby.
POTREBUJEME:
Na závitky:
4 kuracie prsia
bazalkovo cesnakové pesto (mala som už pripravené bazalkové, do ktorého som ešte rozpučila cesnak)
paradajkové pesto (z obchodu)
šunka, slaninka
4 šalotky
olej na opečenie
300 až 400 ml mäsového vývaru
150 ml smotany na varenie alebo na šľahanie
1 lyžicu masla
mleté čierne korenie, soľ
Na kašu:
800 g zemiakov
150 až 200 ml mlieka
1 lyžicu masla
125 ml smotany na šľahanie
štipku muškátového orieška
2 lyžičky bazalkovo cesnakového pesta
soľ
Pripravíme závitky: Kuracie prsia umyjeme a mierne naklepeme. Osolíme a z vnútornej strany potrieme pestom. Na bazalkové pesto položíme plátok šunky a na plátky nakrájanú šalotku, a na paradajkové pesto položíme plátky slaninky a nakrájanú šalotku. Naplnené prsia zrolujeme a prichytíme špáradlom. Opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Opečené závitky vložíme aj s výpekom do rúry vyhriatej na 100 °C a pečieme odokryté asi hodinu. Počas pečenia podlievame vývarom. Závitky vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, maslo, dochutíme soľou a korením. Chvíľu varíme. Podávame k závitkom ako omáčku.
Pripravíme kašu: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, po uvarení ich scedíme.
Zohrejeme mlieko, prilejeme ho k zemiakom, ktoré pretlačíme pučidlom, pridáme maslo, smotanu, muškátový oriešok a pesto. Dohladka popučíme a podávame k závitkom ako prílohu.
Tak toto jídlo by byl můj favorit...:-)
OdpovedaťOdstrániťuzasne, mnam :P
OdpovedaťOdstrániť