Rezance s cukrovým hráškom a kokosovým mliekom

Toto jedlo, pomerne rýchle na prípravu, je tak dobrééé, že ho varíme doma pravidelne :-) Nevedela som sa dočkať, až prídem domov, nakúpim suroviny a vychutnám si výsledok...  nakoľko milujem chuť a vôňu koriandru, ktorý je tu tiež hlavnou zložkou. Priznám sa, že jedlo som odpozerala v Buddha Brothers, ešte kým mali kamennú reštauráciu, hádam čoskoro otvoria opäť novú. Ingrediencie som si prispôsobila a pomer dávam väčšinou od oka, a výsledkom je plná, jemne štipľavá sladkastá pochúťka. 

POTREBUJEME (na 3-4 porcie):
1 cukinu
cukrový hrášok
stonkový zeler
1 väčšie kuracie prso
hrsť - čerstvý koriander
1 PL sušený koriander
cesnakovo zázvorovú pastu - urobíme si z prelisovaného cesnaku a nastrúhaného zázvoru v pomere asi 1 PL zázvor a 1 PL cesnak
1-2 chilli papričky
125 ml kokosového mlieka 
ustricová omáčka
hrsť pomletých nepražených kešu orechov
maslo
soľ
čínske instantné rezance, alebo sklenné rezance hrubšie 

Všetky ingrediencie si pripravíme vopred, lebo počas varenia už nebude čas :-) Mäso si rozrežeme pozdĺžne a nakrájame na tenké rezance. Cukinu rozrežeme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Zelerové výhonky tiež nakrájame na plátky, ale najprv ho očistíme od "vlasov". Na obrázku vidno asi koľko čoho je (omylom sú tam napísané mandle, ale môžeme použiť aj tie). Rozohrejeme WOK a pridáme veľkú PL masla (ideálne by bolo ghee, ale to teraz nemám). Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, mletý koriander a chilli a necháme uvoľniť chute a vôňu. Potom pridáme mäso a poriadne opečieme. (Vegeteráni môžu mäso vynechať, nakoľko nám netvorí chuťovú časť jedla, ale skôr sýtosť, no i bez mäsa to bude dobré). Potom pridáme zeleninu. Tu vidno, ak krásne to spolu vyzerá:



Chvíľu opražíme so zeleninou a podlejeme trochou vody a dusíme, aby bola zelenina al dente. Potom pridáme ustricovú omáčku, asi 1 PL, prevaríme, pridáme kokosové mlieko a pomleté kešu, prevaríme a pridáme nakrájaný čerstvý koriander:

Premiešame a pridáme vopred pripravené a scedené rezance, pripravené podľa návodu. Tiež ideálne al dente. Opäť prevaríme a hotovo :-) Rezance nám vsiaknu tekutú zložku, takže sa nemusíme báť, že to máme redšie.... Solíme na záver podľa chuti.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára