Mrkvovo parmezánové rösti s rozmarínom a s kuriatkovou omáčkou


Placky tak trochu na iný spôsob, úžasne voňajú po rozmaríne. Tento skvelý receptík na zaujímavé placky som našla už dávnejšie, a keďže mám rada placky na rôzne spôsoby a z rôznej zeleniny, zvolila som dnes tieto.


POTREBUJEME (asi 15-20 placiek):
3 menšie mrkvy
4 zemiaky
1 malú cuketu
1 cibuľu
1 až 2 vajcia
70 g nastrúhaného parmezánu
hladkú múku
soľ, mletý koriander
1 vetvičku rozmarínu (oberieme na lístočky)
olej

Mrkvu a zemiaky očistíme a umyjeme. Mrkvu nahrubo nastrúhame, zemiaky nastrúhame na jemno. Do misy pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a cibuľu. Primiešame vajce, parmezán a múku podľa potreby. Osolíme a okoreníme. Dobre zamiešame a necháme chvíľu odležať. V panvici zohrejeme olej. Lyžicou formujeme menšie placky – rösti, ktoré na rozpálenom oleji opekáme z každej strany tri minúty.

My sme sa rozhodli podávať s kuriatkovou omáčkou, ale výborné sú aj k mäsu, či soté, alebo samotné, len tak na zobkanie :-)

Kuriatková omáčka:
POTREBUJEME:
hrsť sušených kuriatok, ale lepšie čerstvých
2 šalotky
100 ml smotany na varenie
100 g syra na strúhanie - chedar
pár lístkov šalvie
maslo, soľ


Ak máme sušené kuriatka, zalejeme ich najprv vriacou vodou na 15 minút. Ak máme čerstvé, pracujeme s nimi ihneď :-) Na masle si speníme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme na kúsky nakrájané šalviové lístky a kuriatka s trochou vody, v ktorej boli namočené. Dusíme aspoň 20 minút, potom pridáme smotanu a dusíme ďalších 10 minút, osolíme a pridáme nastrúhaný syr. Rozmiešame na hladko a hotovo .-) ja som omáčku jemne premixovala, lebo naša Kika nechcela celé hríby...takže sme ju mali aj hustejšiu. Ak by sa smotana odparila, prilelejeme kľudne trošku, aby sme mali omáčkovú konzistenciu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára