Cukinové špagety

Páčia sa mi rýchle večerné recepty, vymyslené po ceste z práce :-) Dávno sme nemali špagety, a keď sa u nás hovorí o špagetách, tak hlavne na spôsob carbonara, ktoré deti milujú. Samozrejme, som ich neochudobnila a polovicu urobila im podľa ich gusta, avšak ja som neodolala, a vyskúšala spojiť chuť špagiet s cukinou. Bežne používam cukinu na rôzne spôsoby, či k mäsu v thajskom štýle, alebo zapekanú.... ale so špagetami som ju ešte nejedla. Môžem odporúčať :-) Aby bola chuť bohatšia, skúsila som pridať aj za lyžičku bazalkového pesta... no, tu je recept:

POTREBUJEME:
1/2 balíka špagiet
1 stredná cukina
3 strúčiky cesnaku
1 PL pesta (nie kopcovitá)
50 g parmezán
100 ml šľahačky
1 PL olivový olej


Najprv si uvaríme špagety podľa návodu. V hlbšej panvici si na oleji opražíme na malé plátky nakrájaný cesnak a na malé plátky nakrájanú cukinu (5 minút). Zalejeme šľahačkou a necháme trochu podusiť, pridáme pesto, polovicu parmezánu, premiešame 2 minútky (ja som ešte trochu šľahačky pridala od oka), osolíme podľa chuti a vmiešame špagety.  Na tanieri ešte posypeme parmezánom. Omáčku som nemala riedku, iba takú, aby cukina nebola úplne suchá a spolu s parmezánom vytvorila šľahačka dobrú konzistenciu.
Spoločne s carbonara mi celá večera trvala asi tak pol hodinku, odporúčam .-) Neviem, určite existujú aj iné recepty, asi skúsim posnoriť pre inšpiráciu, či sa to dá aj lepšie navariť, možno by to krajšie vyzeralo s neolúpanou cukinou, no ja som bola s výsledkom chutne spokojná... 


a nieco na rozveselenie :-)


5 komentárov:

  1. milujem takéto easy recepty, ktoré sú chuťovo dokonalé...chúďa cica, ale je "chutná"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mnaaam, cesnak, cukina, parmezan a slahacka su spolu bomba vec. Hned by som si dala. Kedy mne konecne niekto takto zdravo a chutne navari??:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnaaaam! uzasna kombinacia! uz sa neviem dockat cukinovej sezony v zahrade..aaach jaj :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Biba :-) smiala som sa na nej, ale fotka dobra

    Lucy, ved ty varis takto chutne skvelo a zdravo sebestacne .-) ale ano, aj ja by som uvitala zmenu a pristatie taketo niecoho na stole :-) aj ked, uz si bez varenia neviem predstavit den, je to ako chodit behat .-)

    Marysity, dakujem :-) cukinu mame celorocne, nastastie je k dispozicii a nie je to najdrahsia zelenina, no sezona je sezona :-) dnes som videla , ze uz sa zacala spragla vo velkom predavat, tesim sa!

    OdpovedaťOdstrániť