Recept som našla na stránkach Jamieho Oliviera už dávnejšie, ale zhodou okolností som naň dnes natrafila aj u Aneta Goes Yummi, kde je podrobne slovensky preložený :) Ja si zvyknem ingrediencie ešte pridávať, alebo uberať, podľa toho, čo doma mám, ako dnes som pridala červenú cibuľku prekrojenú na štvrťky a obalenú v kvalitnej slaninke, či šampiňóny a zemiaky, pokvapkané olivovým olejom a vetvičkami rozmarínu a vynechala som kvaku, ktorú som nezohnala. Takže vďaka slaninke to nebolo celkom vege, ale tá je naozaj dobrovoľná, no velice chutná :-)
POTREBUJEME:
šťava a kôra z 1 pomaranča
1 ČL čerstvého nasekaného rozmarínu
olivový olej
Cvikla (2 ks):
3 PL balsamica
1 ČL čerstvého nasekaného oregána
olivový olej
Fenikel (2 ks):
1 ČL čestvého nasekaného tymiánu
šťava z polky citróna alebo limetky
olivový olej
Kvaka (350g):
3 PL balsamica
5 bobkových listov
olivový olej
Pečieme asi 30 minút na 170°C a na záver ešte 10 minút prepnem na gril, takže spolu 40 minút. Aby bola zeleninka upečená a krásne zlatohnedá.
Dnešná nedeľa je naozaj plná farieb nie len, čo sa jedla týka, práve sa ešte dopekajú mrkvové muffinky a stihli sme poriešiť upratovanie u presadenie byliniek, takže už by to chcelo len väčší balkón.
Táni, mňa by si veru presvedčila!!! Tiež robíme pečenú zeleninu, avšak ju nepredváram :-)
OdpovedaťOdstrániťano Zuzi, vsimla som si .-) este mame prave aj dnes jeden plech, co nam ostala zeleninka, tak prave tu rozvoniava, skus aj tuto verziu, je naozaj chutna s tou marinadou :-)
OdstrániťAko dieta by som si nikdy nemyslela, ze zeleninka je taka chutna!