Prvá jarná sobota & trhy



Konečne je to tu, neviem, či je to sezóna trhov, ale v kalendári ich už máme niekoľko, na ktoré sa chystáme, a dnes sme prvú jarnú sobotu strávili na DOBROM TRHU. Potešili sme sa dobrotkami od slaných quichov, cez fajný koláčik, či polievočku a s radosťou sme sa stretli so zaujímavými ľuďmi zo slobodného vinárstva Majer Zemianske Sady, od ktorých sme si odniesli aj mladú a sviežu Frankovku Modrú Rosé a "francúzsky" Sauvignon Blanc. Samozrejme, mysleli sme aj na naše dietky so sladkými domácimi vafličkami.

Trošku ma mrzí, že je trh taký krátky - čo sa týka rozlohou a privítala by som viac food predajcov, určite by neprišli skrátka, nakoľko pred stánkami stáli dlhé rady a niektorým sa aj stihli pomíňať zásoby skôr, ako skončil trh, ale i tak je to fajn, že konečne aj u nás sa niečo deje v takomto duchu.

Keď už sme pri "trhovej sezóne", rada by som dala do pozornosti: FARMÁRSKY TRHorganizovaný Národnou sieťou rozvoja vidieka SR v spolupráci s tvorcami relácie Nebíčko v papuľke 30. - 31. marca 2012, a ako sa mi podarilo zistiť, p. Žídek bude variť v sobotu doobeda :-)


Som rada, že nakoniec tento náročný týždeň s črevnou chrípkou zavŕšený včerajšou horúčkou dopadol tak dobre a dnes sa už všetci cítime pomerne dobre :-) a nabití energiou z prírody si vychutnáme zvyšok víkendu, ktorý prajem aj Vám!



1 komentár:

  1. Nádhera, Táni. Škoda, že sme sa nestretli. Zdieľam Tvoj názor, že food predajcov mohlo byť viac, ale aj tak to bolo fajn ;-)

    OdpovedaťOdstrániť